Select Page

CASE

DETAIL IN RETAIL

SCOPE

De tre grundarna till Detail in Retail beställde varumärkesdesign, grafisk profil, webbplats och porträttfotografier. Jag har lett projektet och har arbetat fram företagets nya profil och designat och byggt deras webbplats. Porträttfotograferingen har jag planerat avseende komposition och manér, samt styrt efterarbetet.

TEAM

Emelie Henriksson
Ken Henriksson

KATEGORIER

  • Varumärkesdesign
  • Webbdesign
  • Fotografi

ProcessEN

STEG 1

Vi inledde arbetet med ett möte där de tre beställarna berättade om sin vision och bakgrunden till det nystartade företaget. Vi tittade tillsammans på konkurrenter för att förstå scopet och ringa in önskemålen. Efter mötet sammanställde jag en offert som omfattade varumärkesdesign, grafisk profil, webbplatsdesign samt porträttfotografering. I offerten fanns även en wireframe över den nya webbplatsen för att vi skulle vara överens om vilken insats som krävdes från alla parter.

STEG 2

Därefter presenterade jag två olika förslag för logotyp med vidhängande berättelse och förklaring. Det första konceptet benämndes “maskulint” och det andra “retail”. Vi var alla överens om att gå vidare med det som kallades “maskulint”. Efter det tog jag fram två koncept för den grafiska profilen, som presenterades lika utförligt.

STEG 3

Under arbetet hade vi regelbundna avstämningar via mail och jag levererade kort därefter den första delleveransen i projektet. Det var den färdigställda logotypen och märke samt den grafiska profilen samlad i en manual. Samtidigt pågick arbetet med webbplatsen och förberedelse för porträtten för fullt. 

STEG 4

Porträttfotograferingen skedde på plats i vår hemmastudio och löpte på smidigt. Jag hade noggrant förberett de tre som fotograferades med exempelbilder, tips inför fotograferingen samt förslag på lämplig klädsel. Fotografen hade också fått noggranna instruktioner vilken typ av bild det skulle bli. 

STEG 5

I sista leveransen fanns en något justerad logotyp och grafisk manual, de beställda porträttbilderna samt den färdigställda webbplatsen.

DOKUMENT

Här kan du titta på alla underlag som presenterats för beställarna. Du kan följa hela processen från offert till färdigproducerad grafisk manual och sedan titta vidare på webbplatsen genom länken lite längre ner.

besök dir.se

Läs mer om Detail in Retail på den egna webbplatsen.

“Jag har anlitat Emelie och Kontura design för flera projekt och blir alltid lika nöjd. Emelie är väldigt duktig på att snabbt förstå vad jag som kund vill ha, men är kanske ännu bättre på att se vad jag faktiskt behöver och de förslag hon lämnar överträffar alltid mina förväntningar och lyfter projekten till en annan nivå. Jag uppskattar att hon är professionell, driven, kreativ och snabb med leveransen. Får du en chans att arbeta med Emelie inom grafisk form eller projektledning, ska du absolut ta den!”

Linus Hiort

Grundare / Partner, Detail in Retail